Demirtaş'tan kendisi için 'katil' diyen Soylu'ya yanıt

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece Mersin'de polisevine düzenlenen saldırıyı kınayan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

Demirtaş'tan kendisi için 'katil' diyen Soylu'ya yanıt

Demirtaş'ın saldırıyı kınayan tweet’ini alıntılayan Soylu, Demirtaş için, "O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır” ifadelerini kullandı.

Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Katil Demirtaş Daha geçen hafta terörist başını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır..." dedi.

Soylu'nun sözlerine Demirtaş da bir süre sonra cevap verdi. Demirtaş twitter hesabından yaptığı paylaşımda Soylu'nun tweet'ini alıntılayarak, "Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur" dedi.

Dün akşam Mersin Mezitli’deki Tece Polisevi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis hayatını kaybetmiş  2 polis de yaralanmıştı.

Selahattin Demirtaş da saldırıyı kınayarak, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim" demişti.