Deniz Baykal’ın kızından Kürtçe tweet: Her Kürdün hakkı var

Twitter hesabı üzerinden Kürtçe paylaşım yapan Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, "Bu ülkede her Kürdün en az benim kadar hakkı ve sorumluluğu vardır” ifadesini kullandı.

Deniz Baykal’ın kızından Kürtçe tweet: Her Kürdün hakkı var

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Twitter hesabı üzerinden Kürtçe paylaşımlarda bulundu.

Baykal ilk paylaşımında "Li vî welatî maf û berpirsiyarîya her Kurdekî bi qasî min heye" ifadelerini kullandı.

Ardından Baykal, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Bu ülkede her Kürdün en az benim kadar hakkı ve sorumluluğu vardır" ifadelerini kullandı.

Baykal bu paylaşımların akabinde bir Kürtçe tweet daha atarak "Ez gellek girîng û bi qîmet dibînim ev kesên ku li Tirkiyê sîyasetê dikin kurdî biaxawin" paylaşımında bulundu.

Türkçe olarak da yine "Türkiye'de siyaset yapanların Kürtçe konuşabilmesini çok önemli ve değerli buluyorum" ifadelerini kullandı.

CHP’den istifa etmişti

Ekim 2022’de Aslı Baykal parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Aslı Baykal istifa haberini sosyal medya hesabından duyurmuştu. ''Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır'' yazılı mesajı paylaşan Baykal, "Gördüğüm lüzum üzerine CHP'den istifa ettim" cevabını verdi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde biyokimya profesörü olan Aslı Baykal, başka bir partiye katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu yanıtsız bırakmıştı.