Diyabakırlı Kürt atletten 150 madalya

Diyabakırlı Kürt atlet Veysi Aslan, şimdiye kadar toplam 150 madalya kazandı.

Diyabakırlı Kürt atletten 150 madalya

Kuzey Kürdistan'ın (Türkiye Kürdistanı) ünlü atletlerinden Veysi Aslan, şimdiye kadar katıldığı maratonlarda aralarından birinciliğinde bulunduğu 150 madalya elde etti.

Veysi Aslan, 27 Şubat'ta Türkiye'nin Antalya kentinde katıldığı yarı maratonda 1 saat 13 dakika 58 saniye ile birincilikle tamamladı.

Rûdaw'a konuşan Veysi Aslan, "Kürdistan'daki çocukların benden daha iyi koşmasını istiyorum. Dünyanın her yerinde Kürtlerin başarılı olmasını istiyorum” dedi.

Veysi Aslan'ın arkadaşı Osman Çelik, "Bundan sonra onun açtığı çizgide gitmek istiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla ona yardım ediyoruz. O da bize yardım ediyor. Bizimle antreman yaparak, önümüzü açıyor” diye konuştu.

Aslan'ın Recep Çelik adlı arkadaşı ise, "Şu anda küçük sporcuları eğitiyoruz. İnşaallah onları da şampiyon yapacağız. Veysi arkadaşımız oldukça iyi bir sporcu ve tecrübelerini onlara aktaracak” ifadelerini kullandı.

Güney Kürdistan'da profesyonel spor yapmak istediğini dile getiren Veysi Aslan, tecrübesini buradaki Kürt çocuklarıyla da paylaşmak istediğini söyledi.