Diyarbakır'da 1500 Kişi CHP'ye Katıldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bin 500 kişi CHP’ye katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisine yeni katılanlara rozet taktı.

Diyarbakır'da 1500 Kişi CHP'ye Katıldı

İlçeye bağlı Tilver köyü ve civar köylerden CHP'ye katılmak için bir araya gelenlerle köy meydanında düzenlenen yemekte buluşan Ağbaba, Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve sosyal olarak zor bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Programa Ağbaba ile birlikte CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu ile köylüler katıldı.

“Hiç elini sıkmadığımız insanlarla bir araya geliyoruz”

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına değinen Ağbaba şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız bir çağrı başlattı. Bir helalleşme çağrısı... Bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Toplumda daha önce hiç elini sıkmadığımız insanlarla bir araya geliyoruz.

Biliyoruz ki bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir. Bu topraklarda hangi düşünceye sahip olursa olsun herkes bizim kardeşimizdir. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz."

Foto: AA

“AK Parti’ye oy veren de memur olamıyor”

Yoksulluğun ve işsizliğin siyasi görüş ayırmadığını söyleyen Ağbaba, şöyle konuştu:

"AK Parti'ye oy veren fakir ve fukaranın çocukları da devletin kapısından geçemiyor, devlet dairesine memur olamıyor. Kim oluyor? Bir avuç azınlık. Ya milletvekili yeğeni olacaksın ya bakanın ya il başkanının akrabası olacaksın.

Onun dışında AK Parti'ye oy veren fakir fukaraya düşen iş İŞKUR'da geçici çalışmak. Biz diyoruz ki dilinden, dininden, etnik kimliğinden, siyasi görüşünden dolayı kimseyi dışlamayacağız."

Foto: AA

Her şeyin bir ilacının bulunduğunu, onun da demokrasi olduğunu dile getiren Ağbaba, "Hiç kimsenin siyasi düşüncesinden dolayı yargılanmaması gerekiyor. Hiç kimsenin doğduğu bölgeden dolayı devletin ayrımcılığına uğramaması gerekiyor. Demokrasi, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceği. Aylardan beri 6'lı masa ile birlikte bir şeyi savunuyoruz. Türkiye'yi ayağa kaldıracak güçlendirilmiş güçler ayrılığı ilkesinin egemen olduğu 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' diyoruz" şeklinde konuştu.

Ağbaba, konuşmadan sonra partisine katılım sağlayan 1500 kişiye rozet taktı.

Mardin’de 800 kişi CHP’ye katıldı

Öte yandan Mardin'de de AK Parti’den istifa eden 150 kişinin de aralarında bulunduğu 800 kişi CHP’ye katıldı.

CHP Genel Başkan Danışmanı Ahmet Nazif Yücel, Mardin’in Gökçe köyünde CHP’ye üye olan 800 kişinin rozet töreninde “Hepimiz bir sonraki seçimde göreceğiz ki Millet İttifakı, Doğu ve Güneydoğu illerinden büyük bir zafer alarak ayrılacak” dedi.