Diyarbakır’da oturma eylemi yapan ailelerden HDP hakkında suç duyurusu

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan ailelerden HDP hakkında suç duyurusu

Diyarbakır'da HDP İl binası önünde oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının dağa çıkarılmasından sorumlu tuttukları ve tehdit edildikleri iddiasıyla HDP İl Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa götürüldüğü söylenen oğlu Özkan için oturma eylemine katılan Süleyman Aydın, “çocuklarını dağa kaçırdıkları ve kendilerini tehdit ettikleri” gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

AA’ya konuşan Aydın, HDP’lilerin kendilerine sözlü saldırıda bulunduğunu iddia ederek, “Dün Cumhuriyet Savcılığına anne ve babalar olarak hepimiz suç duyurusunda bulunduk. Bizim çocuklarımızın sorumlusu bunlar olduğu için suç duyurusunda bulunduk. Dün burada bir kadına saldırdılar, bizi tehdit ediyorlar, bize laf söylüyorlar. Biz durmuşuz, kendileri durmuyorlar” dedi.

Aydın, 12 gündür oturma eylemini sürdürdüklerini anlan Aydın, HDP’li yöneticilerin kendilerini “buyur” ederek dertlerini dinlemediği için eleştiride bulundu.  

Süleyman Aydın, “Diyarbakır halkı olarak niye buraya gelmişsiniz, gelin konuşalım' diye sordular mı? Ben senin nasıl Kürt vatandaşınım, niye beni dikkate almıyorsun? Sana oy verdiğimde Kürt'tüm, şimdi çocuğum için gelmişim Kürt değil miyim? Bu Allah'tan reva mıdır, böyle yapıyorsunuz?" diye konuştu.