Diyarbakırlı sporcu: Kürdistan adına maratonlara katılmak istiyorum

Atletizme 17 yaşında başlayan Diyarbakırlı Kürt atlet Veysi Aslan, Kürdistan Bölgesi'nde profesyonel spor yapmak istediğini dile getirerek, tecrübesini buradaki Kürt çocuklarıyla da paylaşmak istediğini belirtti.

Diyarbakırlı sporcu: Kürdistan adına maratonlara katılmak istiyorum

Atletizme 17 yaşında başlayan Diyarbakırlı Kürt atlet Veysi Aslan, 13 yılda 150'si altın, 200'den fazla madalya almış ancak işsizlikle mücadele ediyor. 2 yıl üst üste Uluslararası Erbil Maratonu'nda birincilik elde eden Aslan, Vodafone İstanbul Maratonu'nda Kürdistan bayraklı forma ile yarıştığı için Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 8 ay ceza almış.

Kürdistan Bölgesi adına olimpiyatlara katılmak istediğini ifade eden Aslan, spor alanındaki tecrübesini de Kürt çocuklarıyla paylaşmak istiyor. Aslan'ın birlikte mücadele ettiği arkadaşı milli sporcu Osman Çelik , Veysi Aslan'ın, Yunanistan ve başka ülkelerden vatandaşlık teklifi almasına rağmen, Kürt gençlerine faydalı olmak istediği için bu teklifleri kabul etmediğini belirtiyor.

Kürdistan Bölgesi'nde profesyonel spor yapmak istediğini dile getiren Aslan, tecrübesini buradaki Kürt çocuklarıyla da paylaşmak istediğini belirterek şöyle konuşuyor: "Kürdistan'da yaşamak ve Kürdistan adına maratonlara katılmak istiyorum. Bunun için oradaki Olimpiyat Komitesi ile görüştüm. Vatandaş olmak için çok uğraştım. Süleymaniye'ye kadar gittim fakat sonuç alamadım. Olursa seve giderim, benim için onur verici. Eğer imkân verilirse, Kürdistan adına yarışmak istiyorum. İnanın hükümet bana destek verirse, spor hayatımı noktaladığım zaman Kürdistan'da Kürt çocuklarına güzel yarınlar oluşturacak projelerim var. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak, projelerimi hayata geçirmek istiyorum. Bunun için Kürdistan Bölgesi'nden destek bekliyorum.”

Aslan, Kürt gençlerini spora kazandırmak için yardım ve sponsor arıyor.