Dogu Kurdistan PDKİ:Kürtlerin kardeş kavgasını kınıyoruz

PDK-İ Merkez Komitesi yayınladığı bir açıklama ile Rojava Peşmergeleri ile PKK'ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasındaki çatışmaları kınadı.

Dogu Kurdistan PDKİ:Kürtlerin kardeş kavgasını kınıyoruz

PDK'inin açıklamasında kardeş kavgası kınandı ve sorunların karşılıklı diyalog ve görüşmeler aracılığıyla çözülmesi çağrısında bulunuldu.

Tüm siyasi taraflardan Batı Kurdistan'ı savunmaları çağrısında bulunulan açıklamada, parti olarak kendilerinin Batı Kurdistan'daki hiç bir taraf arasında ayrım yapmadıkları vurgulandı.

Rojavalı Kürt partilerinin sorunlarını karşılıklı diyalog ve görüşmeler yoluyla çözmeleri çağrısında bulunulan açıklamada birbirlerine karşı çatışma ve savaştan kaçınmaları talep edildi ve Kürt kadın ve erkeklerinin kanlarının Kürt eliyle dökülmemesi gerektiği vurgulandı.

Kardeş kavgasını mahkum ettikleri dile getirilen PDK-İ açıklamasında Kürt partileri arasındaki çelişki ve sorunların tarafı olmadıklarına dikkat çekildi.

Dostlarından PDKİ'nin siyasetinin gözönüne getirilerek kardeş kavgasının bitirilmesi çağrısında bulunulan açıklama, sorunların çözümünde yegane yöntemin diyalog ve görüşmeler olduğu tekrar edildi.