Doğu Kürdistan'da sel krizi: 6 kent tahliye edilecek

Doğu Kürdistan'da sel krizi: 6 kent tahliye edilecek

Aşırı yağış ve seller nedeniyle iki haftada 70 kişinin öldüğü İran ve Doğu Kürdistan'da birçok kent için tahliye emri verildi.

İran ve Doğu Kürdistan'da 19 Mart’tan bu yana etkili olan yağışların yol açtığı seller sonucu iki hafta içinde 70 kişi hayatını kaybetti.

İran Meteoroloji Kurumu önümüzdeki günler için yoğun yağış ve sel uyarısında bulunurken, yetkililer 6 kent için tahliye emri verdi. İran İçişleri Bakanı Abdulreza Rahmani Fazlı, 5 milyon kişinin yaşadığı eyalette 400 bin kişinin risk altında olduğunu duyurdu.

Daha önce de yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Ahvaz’ın da aralarında bulunduğu 11 kent ve onlarca köy ve kasaba tahliye edilmişti. 

İran Sağlık Bakanlığı ve Acil Yardım Kurumu tarafından yapılan açıklamada, İran ve Doğu Kürdistan genelinde sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiği ve 768 kişinin yaralandığı bildirildi.

İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise henüz 10 eyalette sel altında kalanlar için kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, selin bin 900 şehir ve köyde etkili olduğu açıklandı.