Donald Trump: 'Suriye'deki kimyasal saldırı Esad'a dair fikrimi değiştirdi.'

ABD başkanı Donald Trump İdlib'te 70'den fazla kişinin ölümüne yol açan kimyasal saldırının Esad'a dair fikrini değiştirdiğini söyledi.

Donald Trump: 'Suriye'deki kimyasal saldırı Esad'a dair fikrimi değiştirdi.'

Donald Trump İdlib'te 70 fazla kişinin ölümüne yol açan kimyasal saldırıyı "insanlığa yönelik bir hakaret" olarak niteleyerek bununla pek çok çizginin aşıldığı söyledi. Ancak Suriye'de baş vuracağı yeni stratejiye dair herhangi bir ipucu vermedi.

ABD başkanı Salı günü düzenlenen ve kurbanlarının kadın, çocuk ve bebeklerin olduğu saldırının kendisini derinden etkilediğini ve Suriye devlet başkanı Beşar Esad'a dair fikrini değiştirdiğini ve şu anda tamamen farklı bir aşamadan söz ettiklerini belirtti.

Esad'a yönelik herhangi bir askeri müdahaleyi düşünüp düşünmediğine dair bir soruya Trump şöyle cevap verdi: "Ben söylemem bir şekilde yaparım, ancak kesinlikle bunu size söylüyor olmayacağım... Askeri olarak, nerede ne yapacağımı söylemekten hoşlanmıyorum."

Trump'ın Birleşmiş Milletler elçisi Nikki Haley de Rusya'ya uyarıda bulunarak "Rusya bu saldırının sorumluluğundan kaçamaz." Haley, Güvenlik Konseyine hitaben, Esad, Rusya ve İran'ın "barışta çıkarlarının olmadığı" açıktır dedi.