'DSG, ABD'de lobi faaliyetleri için anlaştı'

Halk Savunma Birlikleri'nin(YPG) öncülüğünde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin(DSG) ABD'nin başkenti Washington'da bir lobi firmasıyla anlaştığı kaydedildi.

'DSG, ABD'de lobi faaliyetleri için anlaştı'

ABD'de lobi çalışmalarına ilişkin haberleri derleyen "Foreign Lobby" adlı sitede yer alan habere göre Suriye Demokratik Güçleri (DSG), "Jim Dornan Strategies" adlı firmayla 30 Nisan'dan geçerli olmak üzere anlaştı.

Habere göre, anlaşmada adı "Kürt Savunma Güçleri/YPG SDF" şeklinde geçen, Washington'da "IŞİD terör örgütüyle mücadelesine" ilişkin lobi çalışmalarını, Cumhuriyetçilere yakın söz konusu firma üzerinden yürütecek. Örgütün Suriye'de kurulan Rojava Özerk Yönetimi için de meşruiyet faaliyetleri yürütmesi bekleniyor.

'Kürt ortaklarımız'

Öte yandan aynı gün ABD Kongresi'nde YPG'nin gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) için özel vize verilmesi önerildi. Kongre'nin Demokrat üyesi Jason Crow ve Cumhuriyetçi üyesi Michael Waltz, Özel Göçmen Vizesi programına "Suriyeli Kürt müttefikler ve ailelerinin de eklenmesi"ni içeren öneriyi yeniden sundu. Crow önergesinde, DSG için "Kürt ortaklarımız" ifadelerini kullandı. Waltz ise "Kürt müttefiklerimiz, ABD çıkarları ve düşmanlarımızla savaşmak için hayatlarını tehlikeye attılar" dedi. Her iki Kongre üyesi benzer bir öneriyi 2019'da da Kongre'ye sunmuştu.