DSG, Akar’ın ‘kayıplar’ hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi

DSG’den yapılan açıklamada, Hulusi Akar’ın son hava saldırılarında 184 PKK-YPG’linin öldürüldüğü şeklindeki açıklamalarının “gerçeği yansıtmadığı” belirtildi.

DSG, Akar’ın ‘kayıplar’ hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da düzenlenen hava saldırılarında 89 hedefin vurulduğunu söyledi.

 “Pençe Kılıç Harekatı” ile Kürdistan Bölgesi’ndeki Kandil, Asos ve Hakurk ile Rojava’daki Kaniya Ereba, Minbic, Zor Miğar, Tel Rıfat, Cezire ve Derik bölgelerindeki hedeflerin vurulduğunu belirten Akar, “Pençe Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamın daha da artacağını değerlendiriyoruz” dedi.

DSG’den açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSD) ise, Twitter hesabında bu açıklamaya yanıt verdi.

DSG’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “İşgalci Türk devletinin savunma bakanlığı, açıklamasında 184 savaşçımızın hava saldırısında şehit düştüğünü duyurdu. Bu bilgi gerçeği yansıtmıyor. Son saldırılarda 2 güvenlik üyesi ve 11 yurttaş şehit düştü.”

undefined

İstanbul Taksim’deki bombalı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) 20 Kasım günü Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da bir çok bölgeyi havadan yoğun bir şekilde bombaladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırılarda en az 37 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenler arasında 16 Suriye askerinin de olduğu belirtiliyor. /Rudaw