DSG, Ayn İsa'daki çatışmaların bilançosunu açıkladı

DSG, Eyn İsa kırsalında yaşanan çatışmalarda 18 SMO mensubunun öldüğünü açıkladı. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, bu bölgede 12 YPG’linin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DSG, Ayn İsa'daki çatışmaların bilançosunu açıkladı

Rojava’da, Fırat Nehri’nin batısında ve doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altındaki bölgeler arasında bir bağlantı noktası olarak stratejik öneme sahip olan Eyn İsa kırsalında DSG ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) arasındaki çatışmalar devam ediyor.

DSG Basın ve İrtibat Merkezi, bu sabah M4 karayolu ile Seyda ve Maelik köylerinde yaşanan çatışmalara ilişkin yzaılı bir açıklama yaptı:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve SMO’nun 17 Mart itibariyle Eyn İsa ve M4 karayoluna yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çekilen açıklamada, “İşgalci çeteler özellikle Seyda ve Mealik köylerine saldırdı. Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesi sonucu, 18 ile 19 Mart’ta şiddetli çatışmalar yaşandı” denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İşgalci çeteler bu sabah saat 05.00’da çok sayıda teknik silah ile bir kez daha Seyda ve Maelik köylerine saldırdı. Çeteler, savaşçılarımızın saldırılara sert bir şekilde karşılık vermesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldı. Bu sabah yaşanan çatışmalarda Seyda köyünde 10 çete öldürüldü, Mealik köyünde ise 8 çete öldürüldü, 10 çete yaralandı. Bölgeye yönelik yoğun bombardıman devam ederken, bombardımanlarda çoğunlukla siviller hedef alınıyor.

Bugün yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit düştü, 3 savaşçımız ise yaralandı. Şehit düşen yoldaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

MSB’den Açıklama

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), çatışmalara ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Barış Pınarı bölgesi ile Fırat Kalkanı bölgesine yönelik saldırı girişimleri başarılı şekilde önlendi. Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 12 PKK/YPG’li terörist ile Fırat Kalkanı bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.”

Gözlemevi: Her İki Taraftan Kayıplar Var

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bir Türk subayı ve Türk destekli gruplardan üç kişinin öldğünü, DSG’den ise iki savaşçısınının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Gözlemevi, Sayda köyündeki çatışmalarda bazı Türk askerlerinin de yaralandığını kaydetti.

Gözlemevi ayrıca, Türkiye destekli grupların Şirkerin silolarına ve Sayda köyüne doğru ilerlemeyi başardıkları aktardı.

nerinaazad.cc