DSG: Bağoz bilançosunu yayınladı: 164 IŞİD'li öldürüldü

DSG Basın İrtibat Merkezi, Hecin’in doğusundaki Bağoz köyünde IŞİD'e yönelik son operasyonun bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

DSG: Bağoz bilançosunu yayınladı: 164 IŞİD'li öldürüldü

DSG Basın İrtibat Merkezi, Hecin’in doğusundaki Bağoz köyünde IŞİD'e yönelik son operasyonun bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 “Sivillerin, IŞİD’in en son yeri olan Bağoz’dan çıkarılmasının ardından terör örgütünün işgal alanlarını bitirmek için son hamlemize başladık. Güçlerimiz ile teröristler arasında, çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmekte olup teröristler dar bir alanda sıkıştırılmıştır. Teröristler, alanda tamamen bitirilene kadar savaşa devam edeceğimizi vurguluyoruz.

Son hamlenin başlangıcından bu yana bilanço şu şekildedir:

Savaşçılarımız bazı kollardan yoğun bir karşı eyleme geçmiş, savaşçılarımız ile IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda teröristler her türlü silahı kullanmıştır. Teröristler, güçlerimizin 9 yeni nokta tespit etmesinin ardından güçlerimize yönelik girişiminde bulunmuştur. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş ancak öldürülen terörist sayısı netleştirilmemiştir. Bu çatışmalarda en az 3 terörist öldürüldü, bir savaşçımız da teröristlerin attığı havan topundan çıkan parçanın vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanmıştır.

Diğer yandan savaşçılarımız ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, burada 35 yeni savaşçılarımız tarafından kurtarılmıştır. Çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülmüş ve yaralanmıştır. Teröristler bu çatışmalarda her çeşit silahı kullanmıştır. Çetelere ait bir mayının patlaması sonucu 3 savaşçımız hafif yaralanmış, yaşanan çatışmalardan 3 savaşçımız da şehit düşmüştür.

Bununla birlikte koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, teröristlere ait birçok noktayı bombalamıştır.

Öte yandan geçtiğimiz akşam yoğun bir terörist hareketliliği olmuş, burada şiddet bir çatışma yaşanmıştır. 8 intihar bombacısı teröristnin saldırı girişimi, savaşçılarımız tarafından boşa çıkarılmış, 3 adet bomba yüklü araç yine savaşçılarımızca uzaktan imha edilmiştir. Savaşçılarımız, teröristlerin tüm saldırı girişimlerini boşa çıkarmış, teröristlerin cephane yüklediği büyük bir araç savaşçılarımız tarafından hedef alınmıştır.

Bugün sabah saatlerinde savaşçılarımız ile teröristler arasında yaşanan yoğun  çatışmalarda, teröristlerin tüm saldırıları kırılmıştır. Burada en az 6 terörist öldürülmüş, savaşçılarımız birçok sokakta ilerleme kaydetmiştir. Çatışmalarda bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır.

Bir başka eylem kolunda ise savaşçılarımız, hareket halindeki bir grup teröristyi hedefine almış, yaşanan çatışmalarda 33 terörist öldürülmüş ve yaralanmıştır. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da teröristlere ait noktaları bombalamıştır.

Diğer yandan savaşçılarımız ilerleme kaydetmiş ve 6 yeni tespit etmiştir. Burada çok sayıda terörist öldürülmüş, çok sayıda terörist de teslim olmuştur. Burada yaşanan çatışmalarda savaşçılarımız tarafından 6 terörist öldürülmüştür.

Akşam saatlerinde ise savaşçılarımız teröristlere ait noktalara eylem düzenlemiş ve yaşanan çatışmada çok sayıda terörist öldürülmüş, 5 adet yeni nokta da savaşçılarımızca tespit edilmiştir.

Teröristler gece geç saatlerde büyük bir saldırı girişiminde bulunmuş, savaşçılarımızın karşılık vermesiyle şiddetli bir çatışma yaşanmıştır. Savaşçılarımızın, içinde teröristlerin bulunduğu bir aracı hedef alması sonucu 3 terörist öldürülmüş, ardından destek için gelen 3 terörist de yine savaşçılarımızca öldürülmüştür.

Tüm cephelerde yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır.

Bilanço:

-164 terörist öldürülmüş, çok sayıda terörist cenazesi savaşçılarımız tarafından kaldırılmıştır. 

-11 askeri ikmal yolu kesilmiş, 21 askeri nokta imha edilmiş, 13 adet bomba yüklü araç patlatılmış, 2 adet hendek, 5 doçka atış yeri, 10 adet askeri araç ve 4 cephanelik imha edilmiştir.

-Savaşçılarımız tarafından 15 adet kaleşnikof, bir adet top atar kaidesi ve 2 adet laptop ele geçirilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 65 hava saldırısı düzenlemiştir.

-4 savaşçımız şehit düşmüş, 38 savaşçımız da yaralanmıştır.”