Mazlum Abdi'den SİHA saldırılarına ilişkin açıklama

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, SİHA’larla düzenlenen saldırılara ilişkin “Kobani’nin hedef alınması, masum sivillere yönelik bombardımanlar ve yönetimde yer alan yetkililerin SİHA’lar ile öldürülmesi, güvenliği ve barışı tehdit eden ve IŞİD karşıtı operasyonları engelleyen provokasyonlardır” paylaşımı yaptı.

Mazlum Abdi'den SİHA saldırılarına ilişkin açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’daki SİHA saldırılarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Abdi, paylaşımında şunları kaydetti:

“Türkiye, garantör ülkeler ile varılan uluslararası sözleşmelere yönelik ihlallerini artırıyor.

Kobani’nin hedef alınması, masum sivillere yönelik bombardımanlar ve yönetimde yer alan yetkililerin SİHA’lar ile öldürülmesi, güvenliği ve barışı tehdit eden ve IŞİD karşıtı operasyonları engelleyen provokasyonlardır.”

Son olarak Kobani’de düzenlenen SİHA saldırında 3 YPJ’li hayatını kaybetmişti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynakları Kobani'nin güney kırsalındaki Ediq ve Textik köylerinin arasındaki yolda TSK’ya ait bir SİHA’nın bir otomobili hedef aldığını bildirmişti.

SOHR, otomobil içinde bulunan biri komutan 3 Demokratik Suriye Güçleri (DSG) üyesinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Ardından Kadın Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Jin - YPJ)  yaptığı açıklamada hayatını kaybeden 3 üyesinin kimliğini açıklamıştı.

YPJ, yaşamını yitirenlerin “Dilar Heleb” kod adlı Efrin doğumlu Ranya Henan, “Ronahi Kobani” kod adlı Kobani doğumlu Rodin Abdulkadir Muhammed, “Kobani” kod adlı Kobani doğumlu Cihan Nidal Ali olduğunu açıklamıştı.