DSG Hol Kampı’na operasyon düzenledi

İç güvenlik güçleri (Asayiş), Rojava’nın Haseke kentindeki Hol Kampı’nda IŞİD hücrelerini hedef alan yeni bir güvenlik operasyonu başlattı. Operasyon haberini Demokratik Suriye Güçleri (DSG) duyurdu.

DSG Hol Kampı’na operasyon düzenledi
Foto: ANHA

DSG ile IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyonun desteğiyle yürütülen operasyon, "El Hol kampındaki IŞİD hücrelerini yakalamayı, IŞİD'e elverişli ortamı kurutmayı ve bölge sakinlerini IŞİD’den kurtarmayı" amaçlıyor.

Açıklamaya göre, IŞİD bu yıl kampta 43 saldırı düzenleyerek kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 44 kişiyi öldürdü. Kamp ayrıca bir düzineden fazla kaçırma, kundaklama ve yardım malzemelerinin imhası girişimine tanık oldu.

Asayiş ayrıca, Ocak ayındaki başarısız Sinaa hapishanesi kalkışmasından sonra IŞİD'in bir sonraki hedefinin Hol Kampı'nı işgal etmek olduğu bilgisini paylaştı.

Bu arada Hol Kampı ciddi bir güvenlik riski oluşturmaya ve kamptaki şiddet düzenli olarak cinayetlere yol açmaya devam ediyor.

DSG, Mart 2019'da IŞİD'in Suriye'deki son kalesini ele geçirdiğinde çok sayıda IŞİD’li ile aileleri de kampa alındı. Kamp halen yaklaşık 56.000 kişiye ev sahipliği yapıyor.