DSG ile Esad arasında anlaşma... Demokratik Suriye Güçleri ele geçirdiği bazı toprakları Esad'a verecek

DSG ile Esad arasında anlaşma... Demokratik Suriye Güçleri ele geçirdiği bazı toprakları Esad'a verecek

Ahmed Faik-KRD News

Rusya’nın bir araya getirdiği Demokratik Suriye Güçleri ve Esad Rejim Güçleri arasında, Rakka’nın güneydoğusunda IŞİD’den ele geçirilen bazı alanların Esad Ordusuna teslim edilmesi konusunda anlaşma imzalandı.

Rusya’nın Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Esad Rejimi arasında geçtiğimiz hafta Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD’den ele geçirdiği bazı alanlardan çekilerek Esad Rejimi Ordusu’na teslim etmeleri konusunda anlaşma sağlandığı iddia edildi.

Lübnan medyasının bir Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanına dayandırdığı habere göre geçtiğimiz hafta sert çarpışmaların ardından ele geçirilen bazı alanlardan DSG’nin çekilerek Esad Ordu Güçleri ve aşiret güçlerine teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı yazıldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Esad Rejim Güçleri arasındaki gizli askeri anlaşmanın Rusya’nın öncülüğünde gerçekleştirildiği bildirildi.

Rakka’nın güneybatısından Deyrezzor bölgesine doğru olan alandaki Ukayrishah kasabası dahil olmak üzere geçtiğimiz hafta Demokratik Suriye Güçlerince IŞİD’den alınan bölgelerin 3 gün içinde Esad Rejimi Güçleri ve rejim güçlerinin desteklediği kabile savaşçılarının genel komutanı olan Turki Al Bouhamad’a teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

Rakka’nın 15 kilometre güneydoğusunda kalan Ukayrishah kasabasının kontrolü, 9 ve 10 Ekim tarihinde IŞİD’le yaşanan sert çarpışmaların ardından Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) geçmişti. Ukayrishah Kasabası, Deyrezzor-Rakka-Halep-Şam otoyolunun kilit bir noktasında bulunamasından ötürü stratejik önemi yüksek olan bir bölge olarak değerlendiriliyor.

Demokratik Suriye Güçleri içindeki Arap unsurların son dönemde Rakka kuşatmasındaki isteksizliklerini de göz önünde bulunduran DSG yönetiminin bu anlaşma ile bünyesindeki Arap savaşçıların itirazlarını azaltmayı planladığı da iddia edilmekte.