DSG ile Suriye ordusundan ortak harekat

Türkiye'nin Rojava’ya yönelik yeni bir operasyonu gündemdeyken DSG ile Suriye ordusunun Halep bölgesinde Rus güçleri ile koordineli bir tatbikat gerçekleştirdiği bildirildi.

DSG ile Suriye ordusundan ortak harekat

Suriye resmi ajansı SANA, geçtiğimiz günlerde Suriye ordusunun Rus güçleriyle koordineli bir tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ajans, tatbikat sırasında Suriye ordusu askerlerinin Rus eğitmenlerle birlikte savaş uçaklarından paraşütle atlayış eğitimi gerçekleştirdiğini aktardı.

 Açıklamada, savaşçıların hazırlanan planı uygulamak ve belirlenen noktalara belirtilen zamanda ulaşmak için görevlerini tam bir başarı ile yerine getirdiğini bildirerek kendilerine verilerin görevleri yerine getirmeye hazır oldukları kaydedildi.

SANA tarafından yayınlanan tatbikata ait görüntülerde hazırlıkların yürütüldüğü yerin adı belirtilmezken, çorak bir düzlükte yapılan paraşüt eğitimi görüntüleri servis edildi.

Rus medyası: DSG de katıldı

Suriye resmi ajansı tatbikatın Rus ve Suriye kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini aktarsa da, Rus medyası, “Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) de tatbikata katıldığını yazdı.

Rus medyasında paylaşılan görüntülerde tankların sudan geçtiği, bu sırada İHA ve helikopterlerin bölgeyi denetlediği görülüyor.

Rus medyası, "Türkiye'nin kuzey Suriye'deki saldırganlığını caydırmak amacıyla Suriye ordusu, Kürt topçuları ve özel kuvvetlerin katılımıyla Halep bölgesinde su bariyerlerini zorlamak için geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirdi" diye yazdı.

DSG yetkilileri daha önce olası bir Türkiye operasyonuna karşı Suriye ordusu ile ortak hareket etme konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.