DSG, IŞİD’in kontrolündeki son büyük kasabayı ele geçirdi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), bugün IŞİD kontrolündeki Fırat Nehri Vadisi’nin Doğu bölgesinde bulunan Susah kasabasını ele geçirdi. IŞİD’in son büyük karargahı konumundaki Susah kasabasının kaybetmesi ile birlikte örgütün kontrolünde 10 km alanda sadece dört küçük kasaba kaldı.

DSG, IŞİD’in kontrolündeki son büyük kasabayı ele geçirdi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), bugün IŞİD kontrolündeki Fırat Nehri Vadisi’nin Doğu bölgesinde bulunan Susah kasabasını ele geçirdi. IŞİD’in son büyük karargahı konumundaki Susah kasabasının kaybetmesi ile birlikte örgütün kontrolünde 10 km alanda sadece dört küçük kasaba kaldı.

Yerel aktivistlerden gelen haberlere göre, Demokratik Suriye Güçleri bu sabah Susah’daki saldırılarının ardından IŞİD militanları kasabayı terk etti. İki gün önce başlayan Susah operasyonun kısa bir süre içerisinde tamamlanması IŞİD’in direnişinin tamamen kırılması olarak değerlendiriliyor.

Kasabanın kaybı IŞİD için yıkıcı bir yenilgi olarak değerlendiriliyor. Fırat Nehri Vadisindeki kasabayı dört yıldan fazla bir süredir IŞİD kontrol ediyordu.

Ocak ayının sonuna doğru Fırat Nehri Vadisindeki bütün kontrol alanlarının IŞİD’den kurtarılması bekleniyor.