DSG, IŞİD’in uyuyan hücrelerine karşı yeni operasyon başlattı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD'in Rakka'da, Özerk Yönetim’e bağlı asayiş güçleri merkezine düzenlediği saldırının ardından, Hol ve Til Hemis bölgelerinde, IŞİD'in gizli hücrelerine yönelik yeni bir operasyon başlattı.

DSG, IŞİD’in uyuyan hücrelerine karşı yeni operasyon başlattı

DSG İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamada, IŞİD’e yönelik, "Cizre Şimşeği” adıyla yeni bir operasyon başlatıldığı duyuruldu.

DSG, Türkiye'nin, Rojava Özerk Yönetimi'ne bağlı bölgelere yönelik tehdit ve saldırıları sürerken IŞİD'in de güçlerine yönelik hareket ve saldırılarını artırdığına dikkati çekti.

IŞİD hücrelerinin son zamanlarda "zekât" alarak finansman sağladığına işaret eden DSG, örgütün Rojava Özerk Yönetimi'nin kontrolündeki yerlere düzenlediği saldırılara atıfta bulundu. Açıklamada, "IŞİD en son Rakka'da, mensuplarının kaldığı cezaevi yakınındaki asayiş güçleri merkezine saldırdı. Örgüt ayrıca; Türk devletinin son saldırısından sonra Hol Kampı, Deyrezor ve Haseke bölgelerine 8 kez saldırı girişiminde bulunmuş ancak bu girişimleri güçlerimiz tarafından bozguna uğratılmıştır” denildi.

DSG açıklamasında, son saldırıların IŞİD’in gizli hücrelerinin, kendileri lehine gelişen koşullardan yararlanabildiğini gösterdiği kaydedilerek, “Tüm bunlar, IŞİD'in tüm koşullardan yararlanarak hücrelerini harekete geçirme ve daha fazla terör saldırısı gerçekleştirme niyetini ve arayışını kanıtlıyor” ifadeleri yer aldı.

DSG’nin, Özerk Yönetim’in kontrolündeki bölgelerde IŞİD’e karşı "Cizre Şimşeği” harekatını başlattığı  belirtilerek şöyle denildi:

“Son dönemde artan IŞİD tehdidine karşı gerçek küresel çözümlerin bulunmaması ve IŞİD'in bölge ve dünya için oluşturduğu gerçek tehditle orantılı olmayan eşitsiz destek karşısında büyük fedakarlıklar yapan güçlerimiz, önümüzdeki dönemde mücadeleyi tırmandırma kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş ve bu doğrultuda güçlerimiz, 29 Aralık günü Kuzeydoğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon'un katılımıyla “Cizre Şimşeği” harekatını başlatmıştır.

Hol Kampı, Haseke ve Kamışlı'nın güneyine yönelik son terör saldırılarının kaynağı olan ve olası saldırıların da kaynağı olabilecek bölgelerdeki terör yuvalarını temizlemek için Hol bölgesi ve Til Hemis’te harekat başlatılmıştır. Mutlak zaruret bağlamında ve Rakka'da verilen şehitlerimize misilleme olarak gerçekleştirilen bu harekat, 2023 yılında IŞİD’e yönelik harekatların da başlangıcı olacak ve bu temelde güçlerimiz, halkımıza ve kurumlarımıza yönelik tehditlere karşı kararlı bir şekilde hareket edecektir.”

IŞİD'e yönelik yeni HSD operasyonunun başlaması, Rakka'daki operasyonun halen devam ettiği bir döneme denk geliyor. Rakka’da IŞİD’in saldırısının ardından DSG tarafından arama–tarama operasyonu başlatılmış ayrıca kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

/Rudaw