DSG komutanları: "Huzur ve güvenlik halk dayanışmasıyla sağlanacak"

DSG komutanları: "Huzur ve güvenlik halk dayanışmasıyla sağlanacak"

Derazor’da IŞİD hücrelerine karşı Terörü Bitirme Hamlesi’ni sürdüren DSG komutanları, huzur ve güvenliğin halkın dayanışmasıyla sağlanacağını vurguladı.

Derazor’un kuzeydoğusunda son dönemde terör gruplarının yoğun hareketliliği yaşanıyor. IŞİD’in hücre yapılanmalarının dış güçlerin ajandaları çerçevesinde bombalı saldırı ve katliamlarını arttırdığı bölgede DSG ise, İç Güvenlik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon’un da desteğiyle bölgenin huzur ve güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 4 Haziran 2020’de IŞİD hücrelerine karşı Terörü Bitirme Hamlesi başlatıldı.

Şu an ikinci aşaması devam eden hamlede yer alan Derazor Askeri Meclisi Komutanı Eli Fûlaz, bölgede sakinlerinin birkaç ay önce terör faaliyetlerinin durdurulması için kendilerine çağrıda bulunduğunu hatırlattı. Bölgede sadece IŞİD çetelerinin değil Türk ve İran rejimlerine bağlı çetelerin de suç işlediğini ifade eden Fûlaz, bu çetelerin aldıkları para karşılığında bölgenin huzur ve güvenliğini tehlikeye sokmaya çalıştığını vurguladı.

Suriye’nin teröristlerin yeri olmadığını vurgulayan Derazor Askeri Meclisi Komutanı Mihemed Cibir, halkın desteği ile her türlü tehdidi bertaraf edeceklerini ifade etti.