DSG: Mardin sınırında 23 Türk askeri öldürüldü

DSG, Mardin sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirilen eylemlerde 23 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

DSG: Mardin sınırında 23 Türk askeri öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8 Ağustos 2022 tarihinde Mardin sınırında TSK unsurlarına yönelik “3 eylem gerçekleştirildiği” belirtildi.

İki panzer ile bir zırhlı aracın hedef alınarak imha edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, 23 askerin yaşamını yitirdiği, en az 2 askerin de yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, bu eylemlerin Türkiye’nin son zamanlarda “Kuzey Doğu Suriye topraklarına yönelik topçu ve SİHA saldırıları neticesinde yaşamını yitiren sivillerin intikamı” olduğu kaydedildi.  

MSB’den açıklama

Konuya ilişkin Türkiye yetkililerinden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün yaptığı açıklamada, Rojava’dan Mardin hudutlarına taciz ateşi açıldığını, karşılık verilmesi üzerinde 6 YPG'linin hayatını kaybettiğini duyurdu.

TSK ve SMO Fırat’ın doğusuna yönelik bombardımanı yoğunlaştırdı

TSK ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarının, özelikle son dönemde Fırat’ın doğusuna düşen “Cezire Bölgesi” kırsalına yönelik bombardımanları arttırdığı görülüyor.

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki bölgeler de SİHA’lar tarafından hedef alınıyor.

DSG’nin açıklamasına göre, söz konusu bombardıman ve hava saldırılarında Ağustos ayının başından bu yana 2’si çocuk 7 sivil hayatını kaybetti, 10’u çocuk 3’ü kadın 17 kişi de yaralandı.