DSG: Mare’deki roketli saldırıyla ilgili bilgimiz yok

DSG, Mare’de 1 polisin hayatını kaybettiği roketli saldırı ile ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını belirtti.

DSG: Mare’deki roketli saldırıyla ilgili bilgimiz yok

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), “Fırat Kalkanı” olarak adlandırdığı Suriye-Mare’de düzenlenen roketli saldırıda 1 özel harekat polisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

EGM ve Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, polisin adının Aytaç Altunörs olduğu ve polisin Mare Soran'da kontrol noktasına düzenlenen roketli saldırıda yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesindeki Mare Soran'da, PKK/PYD'nin kontrolündeki bölgeden atılan roket sonucu şehit düşen kahraman özel harekat polisimiz Aytaç Altunörs'e Allah'tan rahmet, ailesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

DSG’den açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Medya Sorumlusu Ferhat Şami ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada DSG’nin saldırıyla bir ilgisinin olmadığını belirtti.

DSG’nin internet sitesinde yer verdiği açıklamasında “Suriye'nin Mare kentinde, Türkiye’ye ait bir zırhlı aracı hedef alan saldırı ve saldırıyı yapanlar hakkında herhangi bir bilgimiz bulunmuyor” denildi.