DSG savaşçılarının 2 IŞİD'liyi infaz ettiği iddia edildi...

DSG savaşçılarının 2 IŞİD'liyi infaz ettiği iddia edildi...

KRD News

Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının, elleri bağlı IŞİD'lileri infaz ettikleri iddia edildi.

Demokratik Suriye Güçleri savaşçısı olduğu iddia edilen savaşçıların IŞİD’li oldukları öne sürülen elleri bağlı 2 kişiye yönelik işkence görüntülerinin yayınlanmasının ardından, işkenceye edilen 2 IŞİD’linin infaz edildiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili aralarında Suriye İnsan Hakları Gözlemevi gibi birçok insan hakları örgütü tarafından dile getirilen iddialara göre bu ayın başında işkence görüntüleri yayınlanan 2 IŞİD’li infaz edildiğini iddia edildi. Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusuna ait medya organlarında ve sosyal medya hesaplarında IŞİD’li 2 militana, Demokratik Suriye Güçleri üniforması giyinmiş 2 silahlı asker tarafından işkence yapılırken kaydedilen görüntüler yayınlanmıştı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Demokratik Suriye Güçleri yaşanan olayı kabul edilemez olarak niteleyerek, en kısa sürede bir araştırma komisyonu kurulacağını ve iddiaların araştırılacağını belirttiler.

Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Şervan Derviş, "Görüntülerdeki 2 kişinin sözlü iddialar dışında güçlerimizin saflarına ait olduklarına dair herhangi bir kanıt bulunmamakla birlikte, yaşanan olay bir insanlık suçudur ve ilkelerimizi yansıtmamaktadır. Bize zarar veren bu suçu ortaya çıkarmak ve terörle mücadeledeki fedakarlıklarımızı sorgulanmasına neden olacak davranışlara tahammül etmeyiz" dedi.