DSG'den şartlı 'Türkiye ile Diyaloğa hazırız' teklifi

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD karşısında kazandığı zafer Kobanê kent merkezinde düzenlenen kitlesel etkinlikle kutlandı.

DSG'den şartlı 'Türkiye ile Diyaloğa hazırız' teklifi

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) IŞİD karşısında kazandığı zafer Kobanê kent merkezinde düzenlenen kitlesel etkinlikle kutlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile uluslararası koalisyon temsilcileri ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, kent merkezinde bulunan Newroz salonunda düzenlendi.

Kutlamada konuşan Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hamid El-Mihbaş, “Özgürlüğün ve DAİŞ’i bitirmenin bedeli çok ağır oldu. 11 bin şehit ve 21 bin yaralı verdik. Kutlama yapılan birçok gün ama teröre karşı zaferin ilan edildiği günü kutlamak daha bir farklı” dedi.

Kutlamada konuşan DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî ise DAİŞ’e karşı zaferin şehitlerin emekleri ve halkların ön cephelerdeki dayanışması ile kazanıldığını söyledi. 

Ebdî konuşmasının devamında Güney Kürdistanlı peşmergeler ve enternasyonal savaşçıların rolüne de değinerek, “Ortak emekle IŞİD yok edildi” dedi.

 ‘Türkiye ile diyaloga hazırız’

Mazlum Ebdî konuşmasının devamında Kuzey ve Doğu Suriye’nin askeri ve sivil yönetiminin, Efrîn’den çıkması ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerini bırakması şartıyla Türkiye ile diyaloglara hazır olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Suriyeli güçlere, DAİŞ işgalinin bitirilmesi sonrası süreçte barış sürecini başlatmaları çağrısında bulanan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Suriye’nin güvenliğine dönük saldırılara karşı meşru savunma haklarını kullanacaklarını belirtti.

Kutlamaya katılan Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de konuşmasında şunları söyledi: “Tüm dünyayı tehdit eden teröre karşı savaşan sizlersiniz. Gözümüz ve yüreğimiz sizinleydi. Terörün yenilgisi bu kentte, Kobanê’de başladı. Terörle mücadele henüz sonlanmış değil. Bu kriz sona erene kadar sizinleyiz.”