DSG: Türkiye saldırı tarihini belirledi ancak çıkış tarihini onlar belirlemeyecek

DSG Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelîl, Hesekê'de QSD Basın Sözcüsü Mustafa Bali'yle birlikte basın toplantısı düzenledi.

DSG: Türkiye saldırı tarihini belirledi ancak çıkış tarihini onlar belirlemeyecek

DSG Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelîl, Hesekê'de DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali'yle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelîl, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik 4 gündür süren askeri harekatına dair basın toplantısı yaptı.

Hesekê kentinde DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali'yle birlikte kameralar karşısına çıkan Xelîl, hem kendilerine yönelik askeri harekatın bilançosuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

200 sivil hayatını kaybetti

Rêdûr Xelîl, harekatı "işgal" olarak tanımladı ve Türkiye'nin yaptığının suç olduğunu söyledi. 4 günlük operasyonun bilançosunu açıklayan Xelîl, 200 aşkın sivilin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını, 45 savaşçılarının hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Uluslararası güçlerden pratik adım bekliyoruz

Avrupa Birliği ve Arap Birliği'nin tutumuna dair teşekkürlerini sunan Xelîl, ancak açıklamaların Türkiye'nin saldırılarını durdurmaya yetmediğini vurguladı. Xelil, "Uluslararası güçlerin yaptığı açıklamalar, Türk devletinin işgal saldırılarını durdurmuyor” diyerek, uluslararası güçlerden pratik adım beklediklerini söyledi. 

"Türkiye'nin amacı tüm Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal etmektir" diyen Rêdûr Xelîl, şu ana kadar ne ABD ne de Koalisyon Güçleri tarafından Türkiye'nin saldırılarının durdurmasına yönelik pratik adımların atılmadığını belirtti. 

Cezaevlerinde binlerce IŞİD'linin olduğunu hatırlatan Xelîl, şu ana kadar IŞİD'lilerin durumunun kontrolleri altında olduğunu ancak savaşın böyle sürdürülmesi halinde esas görevlerinin halkı korumak olacağının altını çizdi. 

Xelîl, "Türkiye, işgal saldırılarının tarihini belirledi; ancak çıkış tarihlerini onlar belirlemeyecek" dedi. 

Serêkaniyê’deki (Resulayn son durum hakkında bilgi veren DSG Sözcüsü Mustafa Bali, Serêkaniyê’nin tamamının kendi güçlerinin kontrolü altında olduğu kaydetti.