DSG: Türkiye'nin olası bir operasyonuna karşı topyekûn bir savaşla karşılık verilecek!

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası yeni bir operasyonuna karşı Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Ferhad Şami yaptığı açıklamada, Türkiye’nin denetimindeki tüm bölgelere yönelik yeni bir hamle başlatacaklarını duyurdu.

DSG: Türkiye'nin olası bir operasyonuna karşı topyekûn bir savaşla karşılık verilecek!

Şarkul Avsat’tan Kemal Şeyho’nun DSG Sözcüsü Ferhad Şami’ye dayandırdığı haberi şu şekilde:

“DSG Sözcüsü Ferhad Şami, Türkiye’nin Suriye içinde olası bir ilerleme hamlesine topyekûn bir savaşla karşılık vereceklerini söyledi.

Şami, Türkiye’nin Suriye içinde olası bir ilerleme hamlesinin, ABD ve Rusya’nın Suriye’nin kuzeydoğusuyla ilgili imzaladığı tüm ateşkes anlaşmalarını iptal edeceğini ve bu hamleye karşılık başlatacakları topyekûn savaşın Türkiye’nin nüfuzu altındaki bölgelere, İdlib kentine ve Halep kırsalındaki askeri operasyon bölgelerine uzanacağını belirtti.

Şami, DSG Genel Komutanlığı’nın 7 Haziran’da düzenlediği toplantıda alınan kararlarla ilgili soruya, “DSG’nin tüm bileşenleri Türkiye’nin olası bir saldırısına karşı topyekûn bir savaşa girmenin önemine ve Şam hükümetinin aktif bir askeri pozisyon alması gerektiğine işaret etti. DSG Genel Komutanlığı Uluslararası Koalisyon Operasyonlar Odası’yla Türk operasyonunun IŞİD örgütüyle mücadele üzerindeki etkisini ele aldı. Genel Komutanlık Türkiye’yi caydırmak için Şam hükümeti güçleriyle koordinasyon kurmaya hazırlandığını bildirdi. Türk operasyonuna karşı silahını doğrultanlarla koordinasyon sağlamaya ve hazır olduğumuzu daha önce dile getirmiştik. Şam hükümeti, işgalcilere karşı olduğunu söyleyen güçlerden biri. Geriye kalan sorunları hükümetle daha sonra görüşeceğiz” diye cevap verdi.

Şami, Türkiye’nin operasyon tehdidinin başlangıcından bu yana DSG kontrolündeki bölgelerde Rus güçlerin gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikatların ne anlama geldiği sorusuna verdiği yanıtta, “Bu, askeri değil, siyasi bir mesajdır. Rus güçlerinin çekildiğini ifade eden haberler yayılırken, Moskova bu tatbikatlarla burada olduğunu ve saha düzleminde hiçbir değişikliğin olmadığını söylüyor” dedi.

Türkiye’nin söz konusu askeri operasyonu başlatması durumunda Suriye’nin çatışma haritasında değişikliklerin olacağını belirten Şami, “Türkiye, Kürt ve Arap yerel sakinleri tehcir edecek ve Suriye topraklarını bölecek. Heyet Tahrir Şam (HTŞ) Efrin ve Azez kentlerine saldırma fırsatı yakalayacak. Hükümet güçleri İdlib ve kırsalına saldıracak. Bununla eşzamanlı olarak da Suriye çöllerinde uyuyan IŞİD hücreleri faaliyetlerine hız verecek. Türk operasyonu gerçekleşmesi halinde Suriye’yi bekleyen en tehlikeli senaryo ise büyük bir güç dalgasının başlaması ve Suriye krizinin yeniden başa dönmesi olacak” diye konuştu.

Kaynak: (Şarkul Avsat)