DSG ile Koalisyon’dan ortak açıklama

DSG ile Koalisyon’dan ortak açıklama

IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Myles Caggins, IŞİD’i ortadan kaldırmak için Haseke ve Deyrezor’da Demokratik Suriye Güçleri ile (DSG) birlikte çalıştıklarını söyledi.

Rojava’da Uluslararası Koalisyon ve DSG yetkilileri IŞİD’e yönelik operasyonların sonucuna ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Myles Caggins, “Askerlerimiz Haseke ve Deyrezor’da IŞİD’i bitirmek için DSG ile birlikte çalışıyor” dedi.

Kobani’ye asker sevketmeye dair bir planlarının olmadığını belirten General Caggins, “Haseke ve Deyrezor dışında kalan bölgelerde IŞİD’e karşı askeri operasyonlar düzenlemesi için DSG’ye yardım edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Sivil Toplum Kuruluşlarını maddi anlamda destekleyeceklerini kaydeden Myles Caggins, sözlerine şunları ekledi:

“Koronavirüs ile mücadele için sağlık malzemeleri desteğinde bulunduk. Çiftçilerin daha rahat suya ulaşabilmesi için yardımcı oluyoruz. Bölgede çiftçiliğin gelişmesi ve tahıl yangınlarının önlenebilmesi için sivil savunma ekiplerine yardımcı olduk. Kobani ve Rakka’ya kitap yardımında bulunduk. Bu yardımları DSG aracılığıyla bölgeye ulaştırdık.”

DSG: Koalisyonun desteği devam ediyor

Ortak basın toplantısında konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel, Uluslararası Koalisyon ile aralarındaki askeri, lojistik ve istihbari yardımlaşmanın devam ettiğini belirtti.

Kino Gabriel, Koalisyonun DSG’nin kontrolü altındaki bölgelerde ekonomik ve altyapı hizmetleri desteğinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin Sere Kaniye ve Gire Spi’de Rusya ve ABD ile yapılan ateşkese uymadığını kaydeden Gabriel, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, kontrolleri altındaki bölgelerde yaşanan ihlallere karşı tavır almalarını istedi.