DSG'den 24 saatlik bilanço açıklaması: 58 SMO mensubu öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, Türk Ordusu ve Türkiye destekli cihatçı örgütlerin saldırılarına karşı yaşanan çatışmalarda son 24 saatinin bilançosunu açıkladı.

DSG'den 24 saatlik bilanço açıklaması: 58 SMO mensubu öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, Türk Ordusu ve Türkiye destekli cihatçı örgütlerin saldırılarına karşı yaşanan çatışmalarda son 24 saatinin bilançosunu açıkladı.

Yapılan bilanço açıklamasında Türkiye destekli cihatçı örgütlerin, ateşkes ilan edilen bir çok bölgeye saldırıları ve talanlarının devam ettiği, bu kapsamda güçleri ile cihatçı örgütler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı dile getirildi..

Ebû Rasen ve Til Temir

Türk Ordusu ve Türkiye destekli cihatçıların Til Temir’in Ing El-Hewa, Salihiyê, Ebdilselam, Mehmûdiyê, Qasimiyê, Hemdaniyê, Til el-Werd, Dirbo köylerine ağır silahlarla saldırıda bulunduğu dile getirilen açıklamada, çok sayıda cihatçının sivillerin bulunduğu alanlara saldırı girişiminde bulunduğu dile getirildi. DSG güçlerinin meşru savunma temelinde saldırılara karşılık verdiği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı dile getirilen açıklamada yaklaşık 58 SMO mensubunun öldürüldüğü ve çok sayıda cihatçının da yaralandığı ileri sürülerek, 10 askeri aracın da imha edildiği iddia edildi.

Anha'da yer alan bir habere göre, Türk Ordusu ve Türkiye destekli cihatçıların, ağır silah ve zırhlı araçlar ile birlikte Serêkaniyê’nin Zirgan beldesine ağır saldırılarda bulunmaya başladığı dile getirildi.

Yaşanan çatışmalarda, işgalcilere ait bir zırhlı aracın içindekiler ile birlikte imha edildiği, bölgedeki saldırıların DSG güçlerinin direnişi sonucunda geri püskürtüldüğü dile getirildi.

Öte yandan Til Temir’e sızmaya çalışan Türkiye'ye bağlı istihbarat üyelerinin, DSG savaşçıları tarafından yakalandığı ileri sürüldü.

ABD ve DSG ortak kara devriyesi

ABD güçleri ve DSG, Çilaxa ilçesinin Elî Axa köyü ile Girkê Legê’nin Girzîro köyünde ortak kara devriyesi attı. Ortak kara devriyesi, daha sonra Dêrik’in Qereçox köyü ile Rimêlan beldesindeki petrol yataklarına doğru gitti.

ABD güçleri ve DSG, dün de Girkê Legê ve Tirbespiyê’deki petrol yataklarında ortak kara devriyesi gerçekleştirmişti.

Suriye Milli Ordusu saflarında kaçışlar

Syria Network'te yer alan ve Türkiye destekli cihatçı kaynaklara dayandırılan bir iddiya göre, SMO saflarında iç anlaşmazlık çıkması sonucu 25 SMO cihatçısının örgütten kaçtığı ileri sürüldü. Kaçma girişiminin Türkiye'nin SMO tarafından ele geçirilen 18 Suriye Ordusu esirini Rusya'ya teslim etmesinin ardından yaşandığı iddia edildi.

Kaynağa göre kaçışların sebebi Türkiye'nin sözde "Devrim'e ihanet ettiğini ileri süren cihatçıların "şehitlere ve tutuklulara ihanet" edildiğini ileri sürmeleri.

Haberde, farklı kaynakların kaçışların daha fazla olduğunu iddia ettikleri ve 70'i aşkın cihatçının SMO saflarından kaçtığını ileri sürdükleri dile getirildi.