DSG'den 'ajan' operasyonu: 36 gözaltı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı “Türkiye ajan ağı”na yönelik “Yemin Operasyonu” ismiyle 8 kentte geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını duyurdu.

DSG'den 'ajan' operasyonu: 36 gözaltı

DSG Genel Komutanlığı kontrolündeki Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde “Türkiye ajanlarına” yönelik “Yemin Operasyonu”  başlattığını açıkladı.

DSG’den yapılan açıklamaya göre; operasyonda “Türkiye’ye bilgi verdiği” ve çalıştığı iddiasıyla 36 kişinin yakalandığı bildirildi.

Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde “ajanlaştırma” faaliyetleri yürüttüğü ileri sürülen açıklamada, “Türkiye devleti, Suriye’nin özellikle de Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenlik ve istikrarını bozmak için tüm gücüyle seferber olmuştur. Tek amaçları istikrarsızlık ve kaos ortamı yaratarak işgale zemin hazırlamaktır” denildi.

Açıklamada Türkiye’nin “IŞİD’i desteklediği” ve aynı zamanda Suriye topraklarında “ajan” ağı oluşturarak DSG’nin kontrolündeki bölgeleri istikrarsızlaştırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Açıklamada son dönemde SİHA saldırıları nedeniyle yaşamını yitiren DSG üyesi ve yöneticilerinin bu "ajan" ağının verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştiği belirtildi.

DSG Genel Komutanlığı açıklamasında, “Türkiye ajanlarına” karşı Kamışlo, Til Temir, Haseke, Rakka, Deyrezor, Şedade, Minbic ve Kobani kentlerinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı belirtildi.

DSG geçtiğimiz gün, TürkiyeMilli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) “ajanlık” yaptıkları iddiasıyla ikisi kadın 3 kişinin tutukladığını açıklamıştı. Söz konusu kişilerin Kamışlo ve Til Temir’de hedef alınan DSG komutanları hakkında MİT’e bilgi sızdırdığı ileri sürüldü.