DSG'den Girê Spî'deki patlamaya ilişkin açıklama

DSG'den Girê Spî'deki patlamaya ilişkin açıklama

Girê Spî’de meydana gelen bombalı saldırı sonucunda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi. DSGSözcüsü Mustafa Balî, patlamalarla Kürtlerin yerinden edilmeye çalışıldığnı söyledi.

Türkiye’nin 9 Ekim’den bu yana operasyon düzenlediği Rojava'nın Girê Spî kentinde bombalı saldırı meydana geldi. Saldırıda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Balî, yaşanan patlamaya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Bali, Türkiye'yi sorumlu tutarak, Kürtleri yerinden edilmek istendiğini yazdı. Bali, sivil bölgelerde rastgele patlamaların planlı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi. 

Bali'nin açıklaması şu şekilde: "Kürtlerin çoğunluğunu sürgün ettikten, Girê Spî’deki Kürt bölgesinde hemen hemen tüm dükkan ve evleri yağmaladıktan sonra, Türkiye destekli para askerler (Suriye Milli Ordusu) sivil alanlardaki rastgele patlamalarla şimdi de kalan Kürt nüfusunu yurtlarından çıkarmayı deniyor."

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) yaptığı açıklamada, saldırılar aynı aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.