DSG'den IŞİD Operasyonları bilançosu

DSG'den IŞİD Operasyonları bilançosu

Deyrezzor ve Haseke’de IŞİD hücrelerine yönelik operasyonların ikinci aşamasına ilişkin açıklama yapan DSG, 51 çetenin yakalandığını duyurdu.

DSG tarafından Haseke Kantonu’nun Şeddadi ilçesinde düzenlenen basın toplantısında, Haseke ve Deyrezzor’daki IŞİD hücrelerine yönelik operasyonların ikinci aşamasının bilançosu açıklandı.

Şeddadi Askeri Meclisi Komutanı Sayil El Zobai tarafından yapılan basın toplantısında, DSG güçlerinin 30 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonlarda 72 km’lik alanın hücre yapılarından temizlendiği belirtildi.

Operasyonlarda 2 bin 200 DSG savaşçısı ile 300 İç Güvenlik Güçleri üyesi ve askeri polisin görev aldığını belirten El Zobai, “Saat 01.00’den itibaren güçlerimiz, taktiksel bir şekilde hareket ederek, tüm operasyon bölgelerini kuşatma altına almıştır. Saat 04.00’te başlayan operasyon 16.00’ya kadar devam etmiştir” dedi.

Açıklamada, operasyon kapsamında 500 mezra ve köyün hücrelerden temizlendiği, 51 IŞİD çetesinin yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca 35 adet kaleşnikof, 1 adet BKC tipi tüfek, 5 adet Bruno tipi tüfek, 11 adet tabanca, 6 av tüfeği, 2 adet otomobil ve bir adet motosiklete de el konulduğu belirtildi.

El Zobai açıklamanın sonunda şunları dile getirdi: “Güçlerimize yardımcı olan halkımıza teşekkür ediyoruz. Operasyonumuzun amacı güvenlik ve bölgeyi IŞİD hücrelerinden temizlemektir. Operasyon boyunca halkımız, çetelerin konumları hakkında bilgi paylaşarak destek olmuştur.”

DSG güçleri 15 Mayıs’ta da çete hücrelerine yönelik operasyonların birinci aşamasını gerçekleştirmiş, 42 IŞİD çetesini yakalamıştı.