DSG'den Soruşturma Komisyonu

DSG'den Soruşturma Komisyonu

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi sosyal hesabı üzerinde yayımladığı mesajda kuzey ve Doğu Suriye Bölgesinde şu ana dek farklı örgütler tarafından kaçırılan 3 bin 286 kişinin akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi.

Bu tür suçları işleyen örgüt üyelerinin ve yapıların ortaya çıkması ve cezalandırması için bir soruşturma komisyonu kurdukları bilgisini paylaşan Abdi, komisyonun failleri ortaya çıkararak kamuoyuyla paylaşacağını, söyledi.

Abdi, twiter hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şunları belirtti;

“Kayıp kişilere ilişkin bize düşen sorumluluğun gereğini yapmaktır. Şu an 3 bin 286 kişinin akıbeti bilinmemektedir. Bunlar, Kobanê, Efrîn ve Cizre bölgelerinde kaçırılmış durumdadır. Bunlardan 544 kişi DAİŞ,  Suriye Watan İttifakı grupları 2 bin 368 kişi ve Suriye rejimi güvenlik kaynaklarınca 378 kişi kaçırılmıştır. Ve bunlardan 8 kişi de denetimimiz altında olan bölgelerde kaybolmuştur.

İşlenen bu suçlara karışan kişileri tespit etmek ve cezalandırmak üzere denetimimiz altında bulunan bölgelerde kaybolan kişiler üzerine bir soruşturma komitesi oluşturmuş durumdayız. En kısa süre içerisinde sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır”.