DSG'den Türkiye’ye karşı Şam ile çalışmaya hazırız!

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediğini duyurdu.

DSG'den Türkiye’ye karşı Şam ile  çalışmaya hazırız!

Toplantının sonuç bildirgesinde, “Operasyonun Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve istikrarına etki edeceği” ve “Suriye topraklarını Türkiye’nin saldırılarından korumak için” Şam hükümet güçleriyle işbirliği yapmaya hazır olunduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Komutanlık toplantıda, Türk devletinin Til Temir, Zirgan, Minbic ve Şehba’ya dönük saldırılarının detaylarını tartıştı. Askeri meclis komutanları bölgelerdeki son gelişmeleri ve bunun sivillerin yaşamına etkisi ile sivilleri koruma yönetimlerini değerlendirdi.”

"Türkiye’nin saldırılarının Suriye’yi parçalayacağına" vurgu yapılan açıklamada “Yeni bir saldırının Suriyelileri, Suriye krizinin başladığı sürece götüreceği, Suriye’nin parçalanmasının başlangıcı olan son tehditlerin işgal projesi olduğu” ve “Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve istikrarını etkileyeceği” belirtildi.

Açıklamanın sonunda Şam’a çağrı yapılarak “Türk devletinin olası saldırılarına yanıt vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için Şam hükümet güçleriyle koordineye geçmeye hazır olunduğu” kaydedildi.