DSG’den uyarı: 24 saat içinde kuvvetlerinizi çekersiniz!

DSG’ye bağlı İdlib Askeri Meclisi Sözcüsü Mahmud Habib, olası bir dayatma karşısında Ruslara, “Siz ve Suriye ordusu 24 saat içerisinde kontrolümüz altındaki topraklardan çekilirsiniz” şeklinde ihtar verdiklerini söyledi

DSG’den uyarı:  24 saat içinde kuvvetlerinizi çekersiniz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos başında Soçi’ye yaptığı ziyaretinden ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye’de çözüm için Devlet Başkanı Beşar Esad'ı adres gösterdiğini belirterek "Burada şunu bize ima ediyor; 'Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur' gibi bir yaklaşımı var” demişti.

Bu açıklamaların ardından Türkiye, bir yandan Suriye hükumeti ile kendi güdümündeki muhalefeti uzlaştırma yönünde işaretler verirken diğer yandan da Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altındaki bölgelere yönelik bombardımanını yoğunlaştırdı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan DSG çatısı altındaki Demokratik Şam Tugayları komutanlarından İdlib Askeri Meclisi Sözcüsü Mahmud Habib, bu gelişmelerin ardından Ruslarla bir görüşme yapıldığını bildirdi.

Habib, “Arkadaşlarımız Rus arabuluculara açık bir şekilde şunu söyledi; Türkiye’nin saldırıları engellenmez ise önümüzde iki seçenek kalır. Ya işgale razı olur, ya da bölgeyi Şam rejimine bırakırız. Elbette bölgede yaşananlar işgal bölgelerinde olanlardan daha iyi olmaz. Vatandaşların malları yine yağmalanacak ve çalınacak. Vatandaşlar göç etmek zorunda kalacak” dedi.

Rus tarafının kendilerine “DSG’nin tercihi nedir?” diye sorduğunu belirten Habib, “Böyle olursa Rus ve Suriye hükumet güçleri 24 saat içerisinde kuzey doğu Suriye’yi terk etmeli. Sahte şahitlerin bölgemizde kalmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye işgal edilmiş topraklarda sahte bir şahittir” ifadelerini kullandı.

İdlib Askeri Meclisi Sözcüsü Mahmud Habib