DSÖ: Yeni tür koronavirüs konusunda İngiltere ile yakın temastayız

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan yeni bir türünün ortaya çıkması konusunda İngiltere ile yakın temas halinde olduğunu duyurdu.

DSÖ: Yeni tür koronavirüs konusunda İngiltere ile yakın temastayız
DSÖ tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Koronavirün yeni türü konusunda İngiltere’deki yetkililerle yakın temas halindeyiz. Analiz ve çalışmalarının bilgi ve sonuçlarını paylaşmaya devam edecekler. Bu türün özellikleri ve sonuçları hakkında daha fazla şey öğrenir öğrenmez üye ülkeleri ve halkı bilgilendireceğiz” denildi.
 
DSÖ, tüm insanları koronavirüsün yayılmasını önlemek için tüm tedbirleri almaya ve ulusal makamların talimatlarına uymaya devam etmeye de çağırdı.
 
Hollanda, yeni tip koronavirüsünün (Kovid-19) mutasyona uğrayan yeni bir türünün keşfedildiği İngiltere’den yolcu taşıyan uçuşlara yasak getirdi.
 
Hükümet tarafından yapılan açıklamada, yasağın derhal yürürlüğe gireceği ve 1 Ocak’a kadar devam edeceği belirtildi.
 
Söz konusu karar, Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü’nün (RIVM), insanların hareketlerini kısıtlayarak veya kontrol ederek bu virüs türünün İngiltere’den girişini mümkün olduğunca sınırlamaya yönelik önerisinin ardından alındı.
 
İngiltere, yeni türün hızla yayılacağına dair endişeler nedeniyle bugünden itibaren Londra ve İngiltere’nin güney ve doğu bölgelerinde yeni bir tecrit ilan etti.
 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu açıklamıştı.
 
Johnson, aşıların yeni türün tedavisinde daha az etkili olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını da vurgulamıştı.