DSÖ'den Süleymaniye’ye acil durum desteği

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın kolera salgını ile mücadelesine destek vermek için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Süleymaniye kentine acil durum desteği sağladı.

DSÖ'den Süleymaniye’ye acil durum desteği

DSÖ tarafından Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı’na gönderilen 4 paletlik ishal ve kusma vakalarına karşı tedbir ilaçlarının teslim alınmasında Sağlık Bakanı Saman Berzincî’de hazır bulundu.

Sağlık Bakanı ilaçların teslim alınması esnasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “13 ayrı labaratuvarda yapılan testler sonrasında ortaya çıkan salgının kolera olduğu kesinleşti. Bu 13 testten 10’u Süleymaniye’deki hastalardan alınan örneklerdi ve bu durumu yakından takip ediyoruz. Diğer taraftan her türlü olasılığa karşı hazır bekliyor ve her yönlü araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa bir süre içerisinde durumu kontrol altına alarak bitirmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda DSÖ’nün destekleri bizim açımızdan çok değerli.”

Konuya ilişkin DSÖ Temsilcisi Dr. Ahmet Zuytin’de şu değerlendirmede bulundu: “DSÖ olarak Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığını destekleme konusunda kararlıyız. Hem Kürdistan Bölgesi’nde hem de Bağdat’ta bu salgınla mücadele etme konusunda ısrarlıyız ve her şekilde yardımlarımız devam edecek.”