Duhok’ta ‘Ortadoğu Barışı ve Güvenliği Forumu’ düzenleniyor

Duhok Amerikan-Kürdistan Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ortadoğu Barışı ve Güvenliği Forumu” devam ediyor. Forum bugün Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki durumların tartışılacağı oturumlarla son bulacak.

Duhok’ta ‘Ortadoğu Barışı ve Güvenliği Forumu’ düzenleniyor

Duhok’ta Amerikan-Kürdistan Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ortadoğu Barışı ve Güvenliği Forumu” 15 Kasım’da başladı.

Forumun üçüncü ve son gününde Başbakan Mesrur Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi de hazır bulunuyor.

Foruma ayrıca, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üst düzey yöneticilerinden Mele Bahtiyar, ABD ve İngiltere’nin Irak Büyükelçileri, konsoloslar, Irak, Kürdistan Bölgesi’nden akademisyenler de katılıyor.

Bugün sabah oturumunda iki panel düzenlenecek ve öğleden sonraki ilk özel oturumun konuğu ise Başbakan Mesrur Barzani olacak.

İlk panelin konukları İçişleri Bakanı Reber Ahmed, siyasetçi Mele Bahtiyar, Heşdi Şabi başkanı Falih Feyyaz, Irak’ta yeni hükümet ve mevcut süreci değerlendirdi.

İkinci panelde ise ABD’nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, İngiltere’nin Irak Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve KDP Politbüro üyesi Hoşyar Zebari, Irak ve Ortadoğu’daki gelişmeleri ele alacak.