Efrin'de kaçırılan Kürt vatandaş işkenceyle katledildi

Efrin'de kaçırılan Kürt vatandaş işkenceyle katledildi

Batı Kürdistan'ın (Rojava) Efrin kentinde Türkiye destekli silahlı gruplar bir Kürt vatandaşı daha işkenceyle katlettiği bildirildi.

Efrin’den bir kaynağın bildirdiğine göre; Çeqelê Şiyê köyünde ÖSO’nun Efrin’e girdiği günden beri kaçırılan Husên Hemo’nun işkenceyle katlediğildiği kaydedildi.

Husên Hemo’nun 3 çocuk babası olduğu ÖSO’nun Efrin’e girdiği zaman Mabata ilçesindeki Dargirê köyünde kayınpederinin evinde 11 kişi ile birlikte kaçılrıldı. Kaçırılanlardan 3’ünün serbest bırakıldığı Husên Hemo’nun katledildiği 8 kişinin ise hala akibetinin bilinmediği öğrenildi.

Efrin kenti TSK’nın desteği ile 18 Mart 2018 tarihinden beri ÖSO’nun elinde bulunuyor. Şuana kadar 35 Kürt vatandaşı ÖSO’ya bağlı gruplarca kaçırılarak veya evinde katledildi. Onlaca kadın tecavüze uğradı, onlaca kişi kaçırıldı.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin verilerine göre, çok sayıda iş yeri, bağ, bahçe ve ev yağmalandı. Tarihi eserler yurt dışına kaçırıldı veya tahrip edildi. Binlerce kişi evlerinden göç etmel zorunda kaldı.