Efrin’de SMO’ya bağlı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar!

Efrin’de SMO’ya bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Efrin’de SMO’ya bağlı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye Milli Ordusu (SMO) ve Türk güçlerinin kontrolü altındaki Rojava’nın Efrin bölgesinde SMO’ya bağlı Hamza Tümeni ve Ahraru’ş- Şam grubu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Cindires ilçesine bağlı Çolakan ve Fukeyran köylerinde, Ahraru’ş-Şam ve Hamza Tümeni arasında henüz nedeni öğrenilemeyen şiddetli çatışmaların çıktığı, çatışmalar sonucunda her iki gruptan birer kişinin öldüğü, çok sayıda unsurun ise yaralandığı kaydedildi. Alarm durumuna geçilen bölgeye askeri yığınak yapılırken, ana yollar bazı gruplarca kapatıldı.

SOHR ayrıca, 10 Ocak’ta SMO gruplarının, kırsal kesimdeki Kefer Cennet kavşağı yakınlarında Sultan Murad Tümeni ve Sairun Hareket liderliğindeki Şam Cephesi (Ec-Cephe eş-Şamiye) mensuplarının henüz öğrenilemeyen bir nedenden ötürü tutuklanması üzerine, Efrin ve çevresindeki köylerde askeri hareketlilik başlattığını aktardı.

Öte yandan Suriye rejimi güçlerinin, Ebu Zandin Sınır Kapısı’nın güneyinde silahlı gruplara ait 9. Bayrakdad Noktası’nı füzeyle hedef aldığı, saldırının can kaybına neden olup olmadığının bilinmediği ifade edildi. /K24