Efrin'e yönelik operasyonun 36'ncı gününde son durum

Türkiye ordusunun Efrin’e yönelik operasyonu 36’ncı gününü geride bırakırken bölgede şiddetli çatışma haberleri geliyor. Yerel kaynaklar Efrin’e gitmek için yola çıkan bir yardım konvoyunun Kobanê - Qamişlo yolunda Türk savaş uçaklarınca bombalandığı bildiriyor.

Efrin'e yönelik operasyonun 36'ncı gününde son durum

Türkiye ordusunun Efrin’e yönelik operasyonu 36’ncı gününü geride bırakırken bölgede şiddetli çatışma haberleri geliyor. Yerel kaynaklar Efrin’e gitmek için yola çıkan bir yardım konvoyunun Kobanê - Qamişlo  yolunda Türk savaş uçaklarınca bombalandığı bildiriyor.

Bugün Efrin’in  Şera ilçesinin Omera köyü çevresinde  ve Cinderes nahiyesinde YPG savaşçıları ile Türkiye destekli güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk savaş uçaklarının sabah saat 5.30 sularında Cındıres’in Hecilera köyünü bombaladığı bildirildi.

Efrin’de bulunan Kurdistan24 muhabiri, TSK’nın Cinderes’e bağlı köylere yönelik hava bombardımanı sırasında 4 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 sivilin de yaralandığını bildirdi.

Yaralıların Afrin Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan  Efrin’e yardım ulaştırmak isteyen bir yardım konvoyunun  Kobanê-Qamişlo yolunda Türk savaş uçaklarınca bombalandığı ileri sürüldü. Bombardımanda can kaybı ve yaralıların olduğu bildirildi.

Bombardıman yüzünden yardım konvoyun kentte ulaşamadığı  öğrenildi.

Yardım konvoyunda bulunan bir kişi şunları belirtti: “Efrin’e yardım ulaştırmak için yola çıkmıştık. Hepmiz yardım ulaştırmaya çalışan sivilleriz. Ama uçak ve tankların hedefi olduk. Ölü ve yaralılarımız var. Ancak bunlar bizi yıldırımaz Efrn’e yardım ulaştırmaya kararlıyız”

Türkiye medyası ise vurulan konvoyun görüntülerini yayınlayarak konvoyda silah ve cephane olduğu için bombalandığını ileri sürmüştü. Ancak konvoyda yer alanlar ise bu iddiayı reddederek, konvoyun sivillerden oluştuğu ve yardım eşyaları olduğunu dile getiriyor.