El Cezire, ajan muhabir kullandığını kabul etti

El Cezire, ajan muhabir kullandığını kabul etti

Katar'ın sahibi olduğu uluslararası haber kanalı El Cezire, Pazartesi günü, geçen yıl Washington'daki İsrail'e yakın kurumlara ajan muhabir yerleştirdiğini ve bu muhabirin aktardıklarına dayanarak hazırlanan bir belgeseli yayınlamaya hazırlandıklarını kabul etti. 


El Cezire'nin bu itirafı, Pazartesi günü, yine aynı kanalın İngiltere'deki İsrail yanlısı kurumlara yerleştirmiş olduğu bir ajan muhabire dayanarak hazırlanan bir belgeselin bu kanalda yayınlanmasına dönük şikayetlerin İngiltere hükümeti tarafından reddedilmesinin ardından geldi. Hükümetin konu ile ilgili yetkilisi, İsrail politikalarından yana olmayan İngiliz yetkililerinin "indirilmesi"nden söz eden İsrailli bir diplomatın istifasına yol açan belgeselin anti-semitik olmadığını söyledi. 

Bu açıklamadan sonra EL Cezire kanalından Clayton Swisher Arabic Channel'a verdiği röportajda İngiltere ve ABD'de ajan muhabirlerinin olduğunu söyledi. Swisher, bu açıklamaya kadar Washington'dan elde edilen materyali yayınlamayı istemediklerini ifade ederek, ajan muhabir aracılığıyla elde edilen bilgileri yayınlayarak, İsrail lobisinin nasıl çalıştığını açığa çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.