Emekli Albay’ın 'Hizbullah' anısı gündem oldu: Üst düzey bir yetkili 'bırak onları' dedi

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Babala Tv'de anlattığı 'Hizbullah' anısı, AKP'nin HÜDA PAR'la yaptığı ittifak anlaşmasının ardından yeniden gündem oldu.

Emekli Albay’ın 'Hizbullah' anısı gündem oldu: Üst düzey bir yetkili 'bırak onları' dedi

HÜDA PAR'ın 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, partinin siyasi ayağı olduğu belirtilen Hizbullah tartışma konusu oldu. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un  Hizbullah’ın karanlık yüzüyle ilgili 3 yıl önce Babala TV'deki röportajında anlattığı bir olay da bu nedenle yeniden gündem haline geldi. 

Sosyal medyada yeniden dolaşıma giren röportajının ilgili kesitinde Emekli Albay, Hizbullah üyesi 2 kişinin gözaltına alınması sırasında yaşadıklarını anlatıyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde görev yaptığı dönemde iki Hizbullah militanının gözaltına alındığını söyleyen Uğur, üst düzey bir yetkilinin gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını istediğini dile getiriyor. 

Uğur, anısını anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“İki kişi getirmişler. Beni çağırdılar yanlarına gittim. Bunlar PKK’ya benzemiyor çok rahatlar dedi. Kimsiniz siz dedim. Sakallı biri döndü ‘Yüzbaşı senin bize dişin geçmez. O aldığın silahları da güzel bir temizlet öyle ver bize’ dedi.  Yanındaki atıldı dedi ki ‘Biz Hizbullah’ız’… O sırada yukardan Astsubay’ım koştu dedi ki ‘Komutanım size Diyarbakır’dan telefon var’ Açtım telefonu çok üst düzey bir yetkili. ‘Sen oraya yeni geldin bırak onları. Onlar bizim düşmanlarımızı vuruyorlar PKK’ya karşı savaşıyorlar’ dedi. Ben de dedim ki terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz. Bırakmıyorum biraz sonra da tutuklanacaklar’ dedim. Bir memnuniyetsizlikle telefonu çat diye suratıma kapattı."

Hasan Atilla Uğur kimdir?

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Kızıltepe'de 1992-1996 yılları arasında 22 kişinin öldürülmesi ve zorla kaybedilmesine ilişkin 2014'te açılan Kızıltepe JİTEM davası sanığı.

Davanın gizli tanıklarından biri Hasan Atilla Uğur için şöyle demişti: " 'Ben Mardin'in Allah’ıyım' diyordu. “Gece yarıları suçsuz insanları PKK'li diye evlerinden alarak infaz ediyordu, kuyulara atıyordu. Kemik bir kadrosu vardı. Hasan Atilla Uğur'un yaptığı buydu memlekette…”

Öldürülen veya kaybedilenlerin isimleri: Abdulvehap Yiğit, Süleyman Ünal, Mehmet Nuri Yiğit, Tacettin Yiğit, Zübeyir Birlik, Abdulbaki Birlik, Kemal Birlik, Zeki Alabalık, Menduh Demir, Nurettin Yalçınkaya, Necat (Şemsettin) Yalçınkaya, Mehmet Emin Abak, Hıdır Öztürk, Abdulvahap Ateş, Mahmut Abak, Yusuf Tunç, Şeyhmus Kaban, İzzettin Yiğit, Yusuf Çakar, Abdurrahman Öztürk, Mehmet Ali Yiğit ve Abdulbaki Yiğit.