Emine Şenyaşar: Yarın bizi yalnız bırakmayın!

AKP’li Yıldız ailesi tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, yarın yapılacak katliamın yıl dönümü anmasına herkesi davet ederek “Ben herkes için adalet istiyorum. Yarın yanımızda olun” dedi.

Emine Şenyaşar: Yarın bizi yalnız bırakmayın!
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 462’nci gününde devam ediyor. Anne ve oğlu sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binasının giriş kapısına oturan anne ve oğlu, A4 kağıdı üzerine yazdırdıkları “Adalet istiyoruz” yazılı döviz ile nöbeti başlattı.
Adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara maruz kaldıkları katliam ve verdikleri adalet mücadelesine dair aktarımda bulunan anne ve oğlu, katliamın yıl dönümü olan 14 Haziran’da gerçekleştirecekleri anmaya herkesi katılmaya davet etti.
‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUM’
Birçok engelleme ve zorluğa rağmen 462 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, yarın yapılacak anmaya dikkat çekerek “4 yıldır anma yapmadık. Taziye daha kuramadık. Herkes yarın bizim yanımızda olsun. Fadıl’ım bırakılsın adalet gelsin o zaman taziye kuracağız. Ben herkes için adalet istiyorum. Adalet yerini bulsun. Adalet gelmeden ben buradan kalkmayacağım. Artık yeter, biz de evimizde oturmak istiyoruz. 3 kişi öldürdüler, oğlumu serbest bıraksınlar. 4 yıl bitti 5’inci yılına giriyor. Bu zulüm artık son bulsun. Çocuklarımı öldürenler yakalansın. Neden yakalanmıyorlar? Hastanede doktorların gözü önünde insan öldürülmez. Ben hastayım buraya zorluklarla geliyorum. Öleceksem burada öleyim” şekline konuştu.
Aile sanal medya hesaplarından yarın yapılacak anmaya dikkat çekerek, #AdaletİcinUrfadayiz hastag ile “Ahlak; kimden gelirse gelsin haksızlığa karşı çıkmak, kim olursa olsun hak arayana destek olmaktır” mesajı paylaştı.