ENKS: PKK, Suriye rejiminin elindeki sopadır

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) bir basın açıklaması yaparak, ENKS çatısı altındaki siyasi partilere yönelik Rojava'da yapılan saldırıları değerlendirdi.

ENKS: PKK, Suriye rejiminin elindeki sopadır

ENKS Temsilcisi Halid Ali bir basın açıklaması yaparak, son dönemlerde ENKS çatısı altındaki siyasi partilere yönelik Rojava'da yapılan saldırıları değerlendirdi.

PKK'nin son zamanlarda Kürt partilerine karşı zulüm uyguladığını öne süren Halid Ali, "PKK, Suriye rejminin elindeki sopadır. PKK'nin zindanlara attığı parti üyelerimiz, uzun süredir siyaset içerisinde çalışma yürütmüş arkadaşlarımızdı. Onlar Kürdistan halkının hakların ve özgürlüğü için çalışma yürüten siyasetçiler. Biz diyoruz ki, kimse Kürtlük ruhunu, kimse Rojava Kürdistan'ındaki halkın yüreğinden ve ruhundan çıkartamayacak.'' dedi.

Rejimin Kürt siyasi partilerini yok etmesi için PKK'yi üzerlerine saldığı söyleyen Halid Ali, ''PKK Kürt siyasi tarafı değil. Siyaseti yanlıştır. PKK'nin Rojava Kürdistan'ında bize yaptığını ne Beşar Esad ne de babası başımıza getirmedi. Esad rejimi Rojava demografisini bu kadar değiştirememişti'' şeklinde tepki gösterdi.