ENKS: PYD’nin politikaları Kürt düşmanlarına hizmet ediyor

ENKS: PYD’nin politikaları Kürt düşmanlarına hizmet ediyor

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) Yönetim Kurulu Üyesi Beşar Emin, yaptığı basın açıklamasında, Demokratik Birlik Partisinin (PYD) Batı Kürdistan’daki (Rojava) uygulamalarının ve politikasının ancak Kürt düşmanlarına hizmet ettiğini söyledi.

ENKS yöneticisi Beşar Emin, basına verdiği mülakatta, PYD asayişinin ENKS bürolarını kapatması ve üyelerini ha bire gözaltına almasını kınadığını belirterek, bu uygulamaların ancak Kürt düşmanlarına hizmet ettiğini dile getirdi.

Rojava’ın Kamışlo kentinde konuşan Beşar Emin, “Siyasi olarak farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak bu, her seferinde hedef gösterilmemiz ve büro ile merkezlerimizin kapatılması gerektiği anlamına gelmiyor. Eğer halk arasında bir korku ve panik durumu yaratırlarsa bu ancak Kürt düşmanlarına hizmet eder.” şeklinde konuştu.

ENKS’nin, bütün baskılara rağmen yılmadan çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Emin, baskılara dikkati çekmek amacıyla yurt dışında eylemler düzenleyeceklerini ve açlık grevleri başlatılacağını ifade etti.

ENKS bileşenlerinden olan Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) Polit Büro Üyesi Neşet Zaza 18 Mayıs’ta, ENKS Başkan Yardımcısı Fesla Yusuf ve ENKS Yönetim Kurulu üyeleri Muhsin Tahir ile Muhammed Emin Husam ise 9 Mayıs’ta PYD asayişi tarafından gözaltına alınmıştı.