Ensarioğlu ve Aktay'a "PKK Taziyesi" Tasfiyesi Mi?

Ak Parti Siirt ve Diyarbakır Milletvekilleri, Aktay ve Ensarioğlu; Ak Partiye yakın medya kuruluşlarında farklı çatışmalarda yaşamlarını yitiren PKK ve YPG’lilerin taziyelerine katıldığı haberleri nedeniyle AK Parti MKYK listesinden çıkartıldıkları konuşuluyor.

Ensarioğlu ve Aktay'a "PKK Taziyesi" Tasfiyesi Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AKP Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Siirt Milletvekili Yasin Aktay ve Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliklerini kaybetti.

Açıklanan Ak Parti MKYK listesine göre Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “A Takımında” kendilerine yer bulamadılar.

Ak Parti Siirt ve Diyarbakır Milletvekilleri, Aktay ve Ensarioğlu; Ak Partiye yakın medya kuruluşlarında farklı çatışmalarda yaşamlarını yitiren PKK ve YPG’lilerin taziyelerine katıldığı haberleri nedeniyle AK Parti MKYK listesinden çıkartıldıkları konuşuluyor.

AK Partili Milletvekilleri Aktay ve Ensarioğlu Hakkındaki İddialar

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cemile Bayraktar sosyal medya platformu Twitter’da, AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın için, “PKK’lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz için tebrik ederim. Duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalım” diye yazmıştı. İddialar üzerine Aktay, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cemile Bayraktar’ı “Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim. Nereden uyduruyorlar bilmiyorum. 2011’de bana atılmış, benim hiç haberimin olmadığı bir tweet’ten başka bir şeye dayanmıyor. Ben o tweet’i atan Cemile Bayraktar’a da sordum, o da hatırlamadığını söyledi.” Sözleriyle yalanlamıştı.

Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından 21 Haziran 2015’te, “Dicle Deran köyünde Şengal’de çatışmada yaşamını yitiren Abdulkadır Durgın’ın taziyesindeyiz. Allah rahmet eylesin” mesajını paylaştığı belirtildi. Ensarioğlu, “Doğru, katıldım. Hatta bir kez de değil birkaç kez katıldım. Sosyal medyadan da paylaştım. Hâlâ paylaşımım duruyor. Şengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken ölen, tanıdıklarımın çocuklarının cenazeleriydi. O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti. Hepsi sınır dışında yaşanan çatışmalarda ölmüştü. Türkiye’de eylem yaparken ölen PKK’lıların cenazelerine hiçbir zaman katılmadım.” demişti.

AK Parti MKYK Listesi:

Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış

MKYK'DA OLMAYAN İSİMLER:

Galip Ensarioğlu, Yasin Aktay, Mehmet Müezzinoğlu, Veysi Kaynak, Şaban Dişli.