Erbakan’dan Muharrem İnce açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kazanmasına yol açabilir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Muharrem İnce’nin aday olmasına ilişkin, “Millet İttifakı açısından bir kayıp. Muharrem Bey'in ittifaka katılmaması ilk turda Cumhur İttifakı'nın kazanmasına yol açabilir” değerlendirmesini yaptı.

Erbakan’dan Muharrem İnce açıklaması: Cumhur İttifakı'nın kazanmasına yol açabilir

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kararını değerlendiren Erbakan, “Muharrem Bey'in ittifaka katılmaması ilk turda Cumhur İttifakı'nın kazanmasına yol açabilir. Cumhur İttifakı açısından daha avantajlı görüyorum” dedi.

Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olan Erbakan, "İdam cezasının geri getirilmesi lazım” diyerek iyi hâl indiriminin kaldırılmasını gerektiğini savundu.

Cumhur İttifakı'na katılımlarının partileri açısından faydalı olduğunu öne süren Erbakan, şunları kaydetti:

İttifak kararından bazı seçmenlerimiz, üyelerimiz tasvip etmeyip gittikleri oldu ama gelenlerin çok daha fazla olduğunu müşahede ediyoruz. İttifak kararımızın ardından AK Parti seçmeninin büyük seçmeni Refah Partisi’nin uzantısı, bu kesimden çok ciddi teveccüh ve tebrik tepkileri alıyoruz. Genç kesim biraz daha duygusal ve heyecanlı yaklaşabiliyor. Bizim çizgimizde bir sıkıntı yok.

“Bakanlık pazarlığı yapmıyoruz”

Milli Görüş’ün temel çizgilerinde mutabakat olursa bir araya gelebiliriz, bir herhangi bir milletvekilliği, bakanlık pazarlığı yapmıyoruz. Onlar da en son görüşmemizde böyle bir mutabakat imzalamak istemediler. Biz bu ittifaka girdik diye geçmişte yanlış dediklerimize doğru diyecek halimiz yok.”

“Biz şu anda AK Partili olmadık” olmadık diyen Fatih Erbakan, “Geçmişte söylediğimiz eksiklerin hâlâ olduğunu söylüyoruz, bütün söylemlerimizi net bir şekilde mutabakat metnine koyduk. Seçimden sonra müstakil bir parti olarak çalışmamıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.