Erbil: Kürdistan topraklarını işgal etmeyi düşünenin sonu, IŞİD gibi olur

Kürdistan Başkanlık Sözcüsü Ümid Sabah, Şii milis grubu Esayib Ehli Hak lideri Kays Gazali'nin "Kürtler 2003'teki sınırlara geri dönmeli, çünkü halihazırda yayılmış durumdalar. Bu da en büyük sorunlardan biridir” sözlerine tepki göstererek "Kürdistan topraklarını işgal etmeyi düşenin, sonu IŞİD gibi olur” dedi.

Erbil: Kürdistan topraklarını işgal etmeyi düşünenin sonu, IŞİD gibi olur

Dün bir televizyon kanalına konuşan Kays Gazali, "Stratejik bir anlaşma ancak şu şekilde olabilir: Kürtler 2003'teki sınırlara geri dönmeli, çünkü hali hazırda yayılmış durumdalar. Bu da en büyük sorunlardan biridir” demişti.

Gazali, "bir Iraklı olarak, emri vaki bir biçimde Kürdistan Bölgesi'ne dâhil edilen bölgelere rıza göstermeyeceklerini" söylemişti.

Kürdistan Başkanlık Sözcüsü Ümid Sabah, Kürdistan topraklarını işgal etmeye yeltenen kesimlerin akıbetlerinin IŞİD'den farklı olmayacağını ifade etti.

Başkanlık sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silahlı Esayib Ehli Hak Örgütü Lideri lideri Kays Gazali, katıldığı bir televizyon programında; Kürdistan, Peşmerge ve Kürdistan Başkanı hakkında ve IŞİD'den sonraki sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin yersiz bazı ifadeler kullanmış ve IŞİD'den sonra Irak'ta en büyük problemin Kürtler olduğunu iddia etmiştir.

Bu, söz konusu zatın Kürt halkı hakkında sarf ettiği tehditkâr sözlerinin ilki değildir. Umarız ki bu yersiz düşünceler, söz konusu zatın kendi şahsi fikirleridir ve Haşdi Şabi yönetiminin bu tür ifadeleri desteklemediği kanaatindeyiz. Haşdi Şabi yönetiminden Qeys Gazali'nin sarf ettiği ifadelerine karşı bir tepki sergilemesini de bekliyoruz.

Kürdistan halkı ve Peşmergenin gözü kimsenin toprağında değildir ve asla kimsenin yurduna göz dikmemiştir. Kürdistan halkının yurduna göz dikenler ve Kürdistan halkının topraklarını işgal etmeye yeltenenler nihayetinde kendi kaçınılmaz sonlarına imza atmışlardır.

Gazali ve onun gibi Kürdistan'ı işgal etme niyetinde olanların şüphesiz ki akıbetleri IŞİD'den farklı olmayacaktır. Kimse, Kürdistan'da halkı mezhepçiliğe yönlendiremeyecektir.”