Erbil'deki saldırıyı Haşdi Şabi üstlendi

Dün gece Erbil Uluslararası Havalanına yönelik dronlu saldırıyı Haşdi Şabi milislerinin de dahil olduğu Muqaweme Cephesi üstlendi.

Erbil'deki saldırıyı Haşdi Şabi üstlendi
Dün gece Uluslararası Erbil Havaalanı’na bir İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Kürdistan Anti-Terör Birimi’nin açıklamasına göre saldırı saat 23.30 sularında bomba yüklü bir İHA ile yapıldı.
 
Irak Şefaqnews haber ajansına konuşan Esayib Ehl Hak milisleri Politbüro üyesi Seed Said, Erbil’e düzenlenen saldırının en son ABD’nin Irak ve Suriye sınırındaki Haşdi Şabi milislerine yönelik hava saldırısına misilleme olarak düzenlendiğini açıkladı.
 
Seed Said açıklamasında Savunma Cephesi(Muqaweme) bileşinlerinden bir grubun saldırıyı gerçekleştirdiğini, ABD’nin Irak'taki askerlerini çekmemesi halinde önümüzdeki dönemde saldırıların artacağı tehdidinde bulundu.
 
ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla 28 Haziran’da Irak ve Suriye’nin doğusundaki Haşdi Şabi üsleri ABD uçaklarınca bombalanmıştı.
 
Saldırılar ardından Haşdi Şabi yöneticisi Seyid Alşuheda, Muqaweme Cephesi’nin ABD’ye karşı misilleme yapacağını duyurmuştu.
 
Muqaweme Cephesi, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin ve Yemen’deki İran destekli milislerin katılımıyla oluşturuldu.

 

Basnews