Erdoğan: 2023'te kendi adımıza son defa istediğimiz destek...

Türkiye Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Alevi, sünni dediler, Kürt-Türk dediler, bizi hep birbirimize kırdırdılar” dedi.

Erdoğan: 2023'te kendi adımıza son defa istediğimiz destek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki toplu açılış töreninde açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu'na ABD'li Başdanışman Jeremy Rifkin üzerinden gönderme yapan Erdoğan "Biz bu yollarda ithal danışmanlarla yürümedik" ifadelerini kullandı. Ve Putin ve Zelenski ile yarın ayrı ayrı görüşeceğini sözlerine ekledi.

“Yeri geldi mezhep, yeri geldi köken farklılıklarımız üzerinden birbirimize düşürdüler”

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar:

“Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yılda sayısız örnekle bu mücadelenin içinde yer aldık. Her türlü tehdit ve saldırıya rağmen ülkemizin çıkarlarını savunduk. Yeri geldi sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar. Yeri geldi mezhep, yeri geldi köken farklılıklarımız üzerinden birbirimize düşürdüler. Yeri geldi içindeki tetikçilerini üzerimize saldılar. Yeri geldi terör örgütleri ile terbiye etmeye çalıştılar. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de bunları çökerttik mi? Bunların inlerine gireceğiz demiştim, girdik.

“Bu 6'lı masayı falan filan birlikte çökerteceğinize inanıyorum”

Bu parlamentomuzda terör örgütlerinin uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? Çok çalışacağız, ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşacağız. 2023'te parlamentomuz gerçek sahipleri ile ihya olacak. Bu 6'lı masayı falan filan birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

“Alevi, Sünni dediler, Kürt-Türk dediler, bizi hep birbirimize kırdırdılar”

Bir yandan tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlattık. Bir yandan da kurulan sinsi senaryoları bir bir yırtıp attık. Her alanda ülkemizi birinci lige çıkaracak eser ve hizmetleri sunduk. Gelişmiş ülkelerin bile gıpta ile baktıkları bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar, Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde, sağlık sistemimizin gücünü gördük. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşı ve ilaçları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik. Veren el, alan elden hayırlıdır.

Enerji krizinde imkanlarımızı en üst seviyede harekete geçirmek için yaptığımız yatırımların gücünü gördük. Türkiye Yüzyılı'na böyle bir ortamda giriyoruz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı. Bunu beraber kuracağız. Bu topraklardaki son devletimiz Cumhuriyetimizi ilan ederken, 1 asır sonra kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmenin eşiğindeyiz. Yapılan zulümlerin, kaçan fırsatların hesabını en iyi Türkiye Yüzyılı'na 4 elle sarılarak sorabiliriz. Unutmayın, derenin taşı ile derenin kuşunu vurma misali, hep bizim insanımız kullanıldı. Alevi, sünni dediler, Kürt-Türk dediler, bizi hep birbirimize kırdırdılar. Sadece PKK terör örgütünün bile ülkemize maliyeti onlarca yıldır. 2023 hedefleri ile milletimizin huzuruna çıktığımızda birileri kıt akılları ile bizimle dalga geçmişti. Bu hedefleri hayata geçirerek bugünlere hep birlikte geldik.”